Book Room

 

NOVEMBER / DECEMBER 2017

  

23/11 Anna Christoffersson

Flerfaldigt grammisnominerade Anna Christoffersson är en av Sveriges mest älskade liveartister. Hon har turnerat i fyra världsdelar och hittills släppt 4 album och har haft flera samarbeten. Anna skapar magi med sin unika röst och låtar som går rakt in i hjärtat. På Glashuset WY13 kommer hon spela ett exklusivt set med kraftfullt nytt låtmaterial.

""Spelning i Skottvångs gruva är ren katharsi"" ekuriren

""Rösten som går rakt in i hjärtat’"

""Hennes röst är som ett instrument i sig’’

”Hon är soul, jazz och pop, kan bita ifrån som Aretha Franklin och smeka som Lisa Nilsson, men låter allra mest som sig själv …

"Det bästa jag hört på mycket, mycket länge” Martin Nyström DN

 

1/12 Clara Strauch

Med rötter i New York såväl som på Gotland och med vindlande melodier och skildringar tar Clara Strauch nu plats på den svenska musikscenen. Hon är aktuell med singeln ”Islands” som släpps den 1 december och blir tredje smakprovet på det kommande debutalbumet “Persephone." Claras kulturella smörgåsbord till bakgrund inspirerar henne till att skriva poetiska, sårbara, och personliga texter. Dessa framför hon både karismatiskt och avskalat vid pianot, med inspiration av artister som Regina Spektor och Frida Hyvönen.

Clara är skolad både inom sång och skådespeleri på NYU Tisch, och blev nyligen nominerad för "Outstanding Original Music" i The New York Innovative Theatre Awards, för sin tonsättning av “The Tempest” (Smith Street Stage, Brooklyn). Hon har även skrivit musik till Romateaterns “Fåfängt Frieri”, och hennes egen folkmusikal “Wayward Home” har satts upp på teatrar i nordöstra USA.

 

7/12 Grapell

Den Stockholmsbaserade duon Grapell, Emil Erstrand och Nils Nygårdh, har de senaste å̊ren utmärkt sig för sin romantiska pop som hyllats av musikpress runtom i världen . Till dessa hör: Stereogum, Noisey, Zane Lowe, Beats 1 – och i Sverige av bland andra Aftonbladet, Festivalrykten, GAFFA, Musikguiden i P3 och HYMN.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig då singeln "Arrow" streamats över 3 miljoner gånger på Spotify och bandet belönats med skivkontrakt i USA. Deras debutalbum “Crier” släpps den 3:e november 2017 på Strangers Candy (Swe) och Roll Call Records (US).
Press:
"svängig pop av ypperlig kvalité" – Musikguiden i P3
"Det är helt enkelt så här pop bör låta." – Festivalrykten
"loungig pop med saxofon och fin, behaglig duettsång" – Aftonbladet
"Det är naturligtvis helt strålande" – GAFFA om Love Chamber EP, 5/6
"Det är storslaget utan att ta plats, vackert utan att bli pretentiöst, och det är inte konstigt alls att duon fått USA-kontrakt och kallats internationellt indiehopp." – HYMN

 

14/12 Winter Session 17 - live at Glashuset WY13

Winter Session 17 - live at Glashuset WY13
The last live show at Glashuset WY13 this year - will contain some favourites again and of course some wintery songs - matching the coming Holidays. Come by for a unique wintery concert - and check back for more updates about the participating artists.


 


 Wollmar Yxkullsgatan 13, SE-118 50 Stockholm, hotel@hellstensglashus.se, tel: +46 8 460 079 00