Livescen  – Hellstens Glashus – sv
#StaySafe at Hellstens Glashus: COVID-19 information | Wollmar Yxkullsgatan 13, Stockholm | hotel@hellstensglashus.se | tel: +46 (0) 846007900

SV

Our hotels

THE SWEETER END

Välkommen på onsdagar till Livemusik – där scenen på Hellstens Glashus återupplivas under namnet ’The Sweeter End’. New York har den legendariska rockklubben ’The Bitter End’, där alla de största någon gång spelat sina låtar. Nu har Södermalm sin egen ’The Sweeter End’ – där vi får mötas av nya och etablerade artister som delar sina låtar i ett tidigt skede. Kom och bli en del av denna upplevelse!

Livemusiken är äntligen tillbaka på Hellstens Glashus!Välkomna!

Program

12 Oktober

Met Te (singer/songwriter) ,  EllWa (art pop) , Johanna Svensson,  (folkpop)

 

26 Oktober

Jade Ell med vänner (art pop/singer-songwriter) + surprise artist

2 November

DOTO – release (soul)

9 November

Jennifer Brown (soul pop) 

23 November

Adée  (soul/r’nb) ,  7 000 apart (US/SE)   (acoustic pop)

7 December

Julmix  – återkom för uppdateringar! (en mix av tidigare artister + nya)
Om Ni vill äta – kom gärna tidigare – och boka bord via denna länk:https://module.lafourchette.com/sv_SE/module/600207-55185...Livemusiken är äntligen tillbaka på Hellstens Glashus! Allting börjar kl 20.00.Välkomna!

 

Tidigare Event

28 September
CHARLEE PORTER
Porter är ett stort löfte inom countryn som turnerat runt en hel del genom åren. Hennes debutalbum 2008 blev ett rejält genombrott och hennes musik spelades på radiostationer runtom i världen.
Musiken är en blandning av folkmusik och country, men har även inspiration från pop och indiegenre.”
Zakarias Brounéus

22 juniArtisten Elin Lanto kommer att gästa oss med ett unikt akustiskt uppträdande med nytt eget material – tillsammans med Hampus Eurenius på gitarr (Frida Öhrn) – och Jade Ell piano/kör.Hannah BerlinTa chansen att uppleva Sveriges egna Bonnie Raitt!Med en röst som tar tag i lyssnaren – tar hon oss med på en resa – genom bluesig pop till country med en lätthet och naturlighet – och det går att skönja influenser från Tom Petty, Bonnie Raitt och The Bangles.Jade Ell – är värd för kvällen och kommer även sjunga sin senaste release.

25 majDJ/musikproducent Joakim Buddee spelar svängig loppismusik mellan live-musikenArtisten DOTOUppväxt i en fotbollsfamilj – var det nära att hon blev ett fotbollsproffs – men som tur är – tog musiken överhanden – så vi kan ta del av hennes fantastiska röst. Kanske känner ni igen hennes starka soulröst från programmet Idol (TV4), som gick för ett par år sedan. Denna kväll får vi bl a ett provsmak av hennes kommande singel, som är en egen tolkning av en TuPac låt…Bara ni som kommer – får reda på vilken…Surprise artistVarje kväll serverar vi även en överraskning i någon form. Denna kväll blir det en internationell artist som gästar oss med en låt.Kom vid 20.tiden – för att säkra er en bra plats. Om Ni vill äta – kom gärna tidigare och boka bord via denna länk:https://module.lafourchette.com/sv_SE/module/600207-55185#/3809079/dhpVärd för kvällen är artist- och låtskrivaren Jade Ell, som ni känner igen från WY13 tiden.

8 juni
DJ/musikproducent Joakim Buddee spelar svängig loppismusik mellan live-musiken
CeCe Mix är en ny spännande artist från Göteborg – som även är aktuell som finalist i P4 Nästa i Örebro – där hon studerat musikproduktion vid Musikhögskolan.
CeCe Mix (eller Cecilia Mix som hon heter i passet) skriver åt många andra artister och har jobbat med bland annat Yellow Claw, Litens Anton Nilsson, Olivia Lobato, Joakim Buddee, R3HAB med flera. Nu är hon aktiv med sitt soloprojekt och ”Hand Me A Gun” är första singeln från hennes kommande EP.
Country-pop duon, Ell & Hart, består av Jade Ell och Sheona Urquhart Smångs, som härrör från Melbourne, Australien. Det var efter deras allra första ‘jam’ som de uptäckte den unika klang deras röster får tillsammans. Genom att kontinuerligt spela ihop live – har de hittat sitt personliga sätt att specialskriva låtar som passar för deras röster och som bygger på stämsång – med deras berättarkonst i fokus.
Ell & Hart har spelat på scener som Kalix Sommarfest, Smaka På Stockholm, Live At Heart, Stockholm Pride och Visby Festivalen.
Surprise artist
Varje kväll servererar vi även en överraskning i någon form….

 

15 juni
DJ/musikproducent Joakim Buddee spelar svängig loppismusik mellan live-musiken.
Daphne är en soul och r’n b-sångerska från Stockholm som hållit på med musik så länge hon kan minnas. Hon har hunnit gå på musikskolor både i Stockholm och Köpenhamn – och inspireras av artister som Erykah Badu, D’Angelo och Yebba. Denna kväll kommer hon både framföra covers och egetskrivet, osläppt material för första gången någonsin. Det här vill ni inte missa!
Izabella ’Bella’ Swartz är en ny ung spännande artist från Valdemarsvik, som redan har hunnit medverka i Idol och uppträtt live vid flertalet talangtävlingar. Sång har varit en del av hennes liv sedan barnsben. Nu har det blivit dags att satsa på egen musik – och det är pop på svenska. Håll utkik efter hennes nya singel; ’Säg, säg” som släpps i dagarna!
Björn Wahlberg är något unikt som en 24 åring som har Neil Young, Bob Dylan, Tom Petty och Eric Clapton som sina största influenser. Björn är född 1995 i Stockholm och uppvuxen i förorten Vårberg. Musiken har varit hans kall sedan barnsben och han fick sin första gitarr, redan när han fyllde åtta år. Han debuterade med sin första singel ”Fight On” hösten 2015 – i en stil vi känner som ”Country/Americana”. Uppföljaren ”I Told The Devil He Could Die” släpptes i februari 2016. Därförefter släppte Björn tre EP’s, som numera finns på alla digitala plattformar. Ni kanske även känner igen honom från Hellstone  – musikaffären på Götgatan också…
Från senast när Björn spelade hos oss:
https://youtu.be/h4HsmJRWAIo
Eventet sker i samverkan med Bilda.
Välkomna!

ERBJUDANDEN

ERBJUDANDEN Bo minst 3 nätter, 15% i rabatt!  Passa på att unna er en extra natt vid ert besök i Stockholm. Bo minst 3 nätter…

Läs mer

RESTAURANG GLASHUSET

RESTAURANG GLASHUSET Boka här! ÖPPETTIDER Tisdag 16-22 (Köket är stängt) Onsdag-Torsdag 16-23 (Köket öppnar 17) Fredag-Lördag 16-00 (Köket öppnar 17) Mellan den unika glasfasaden och…

Läs mer

SHOPPING SÖDERMALM

SHOPPING SÖDERMALM Det finns massor att se och handla i vår omgivning på SoHo (South of Hornsgatan) om inte det är nog så kan man…

Läs mer