ÄTA & DRICKA/RESTAURANGER SÖDERMALM – Hellstens Glashus – sv
Hotellet är kontantfritt från 1/11 | Wollmar Yxkullsgatan 13, Stockholm | hotel@hellstensglashus.se | tel: +46 (0) 846007900

SV

Our hotels

ÄTA & DRICKA/RESTAURANGER SÖDERMALM

FIKA
Det finns en mängd caféer och konditorier i området. På andra sidan gatan ligger Drop Café, ett av de 25 caféer man bör ha besökt innan man dör. Dyrt, men Du kommer där ifrån med ett stycke kaffekännedom. Runt hörnet ligger Johan & Nyström, ett känt kaffemärke idag.  Runt hörnet den hittar ni även Petrus utmärkta brödbutiken, där man också kan få en kaffe till ett vettigt pris. På andra sidan gatan i hörnet det klassiska konditoriet Chic med eget bageri. Det är svårt att räkna upp dem alla. På Hornsgatans puckel finns bohemcaféet Tårtan, på Bysistorget med det bästa kaffet, det café som förr kallades Mellqvist, men som inte fick ha kvar namnet, och nu heter något annat – det var där som Stig Larsson i sin trilogi om Lisbeth Salander brukade dricka sitt kaffe. Gå vidare på gatan och gör Dina egna upptäckter. Man kan gå ett helt liv på caféupptäktsfärd i Stockholm.

LUNCH
När Du har fikat klart och gått runt och tittat i affärer och upplevt Stockholms många sevärdheter, så smakar det nog gott med en lunch. Ett viktigt tips är att göra som stockholmarna gör, låt lunchen bli huvudmålet. Då kan Du också spara pengar. De restauranger som är öppna för lunch kan erbjuda ”dagens rätt” för mellan 90-100 kronor.  Då få Du en fantastik måltid för halva priset.

Några tips nära Glashuset; Indiska Happy India på St Paulsgatan. På samma gata kan du äta kungligt i ett gammalt adelspalats på van der Notska Palatset. Återigen gå runt och titta. Var inte rädd för att pröva på. På Maria torget ligger en bra kinarestaurang, Ming Palace. Bredvid den, på hörnet, ligger den trendiga och organiska restaurangen Kalf & Hansen.

MIDDAG
När så kvällen kommer och Du vill prova några spännande restauranger som Du kan berätta om för grannarna därhemma så har Södermalm ett stort utbud av kvalitetsrestauranger.

Det finns två restauranger med härlig utsikt över staden; Gondolen och Himlen. En pizzeria och även Bistro Süd precis runt hörnet. Fråga oss så kan vi berätta mer. Men framför allt vill vi slå ett slag för vår egen utmärkta restaurang ”Restaurang Glashuset” där vår ägare har komponerat sina favoriter – typiskt svenska rätter och några utländska. Menyn ändras efter säsong och vad sägs om Toast Skagen, en gudomligt god älgfärsbiff med viltsvampsås och hemgjort potatismos eller smörstekt röding med potatis och morotspuré, hasselnötter och brynt smör. Räcker det för att Du skall bli övertygad? Välkommen!

RESTAURANG GLASHUSET

RESTAURANG GLASHUSET Boka bord här! ÖPPETTIDER Tisdag – lördag, 16.00 – 23.00 Tisdagar erbjuder vi enklare rätter från vår barmeny Onsdag – lördag erbjuder vi…

Läs mer

SHOPPING SÖDERMALM

SHOPPING SÖDERMALM Det finns massor att se och handla i vår omgivning på SoHo (South of Hornsgatan) och om inte det är nog så kan…

Läs mer