Om hotellet – Hellstens Glashus – sv
#StaySafe at Hellstens Glashus: COVID-19 information | Wollmar Yxkullsgatan 13, Stockholm | hotel@hellstensglashus.se | tel: +46 (0) 846007900

SV

Our hotels

OM HOTELLET

Ett kvarter från Mariatorget ligger Hotel Hellstens Glashus, ett boutiquehotell och en restaurang. Detta är så centralt man kan komma i Stockholm, mitt i ett område som anses vara det mest intressanta i staden, med många restauranger, caféer och spännande butiker. Detta är det område där många artister, journalister, författare och konstnärer bor.

Den gamla fastigheten har kompletterats med nya element och färger för att få till en banbrytande intressant arkitektur som väcker uppmärksamhet. Den bryter totalt mot andra husfasader och stilen i kvarteret i övrigt och öppnar plats för diskussion. Glas med element av färg och metall. Varje tidsålder skall tillföra något nytt till stadsbilden.

Ursprungligen låg här ett metallgjuteri och dess tegelbyggnad finns fortfarande kvar långt inne i kvarteret och bildar en fond mot restaurangen och hotellobbyn. Ovanför detta har uppförts en ny byggnad med en spektakulär glasfasad med vissa utvalda glasrutor i olika färger, samt mässingsgaller för de franska balkongerna. Denna tidsålder har satt sin stämpel.

Restaurangen och baren skryter över att ha Stockholms äldsta golv, vilket är 1 900 000 000 år gammalt. Det absoluta urberget. Vi har byggt baren runt den platå som bildat ett naturligt golv. Något unikt i Stockholm och i världen.

Vågar man spekulera om att här en gång för 900 år sedan nog fanns en tingsplats. I modern tid ett metallgjuteri för kyrkklockor och dess toner klingar fortfarande på många platser i landet. I mer modern tid ersattes gjuteriet av ett glasmästeri och en bilverkstad och därefter ett tryckeri till dess att en välvillig mecenat satsade pengar för att bygga om allt till en dansstudio vilken gick i konkurs för att efterträdas av en teater. Byggnaden ägdes sedan av ett fastighetsbolags som gav upp sina byggplaner. Så var det när Hellsten Hotels köpte byggnaden.

Det tog tretton år att få bygglov för detta hotell. En 6 våningars nybyggnad har rests mot gatan och i bottenvåningen har huset flätats ihop med gjuteriets fasad. Resultatet är unikt. Under de 44 hotellrummen ligger i ett stort luftigt rum med en utmärkt restaurang som skapar spännande mat med nordiskt ursprung kryddad med rätter från världens hörn. Så tävlar denna restaurang om kräsna gäster i Stockholms restaurangdjungel.

Livescen 

THE SWEETER END Välkommen på onsdagar till Livemusik – där scenen på Hellstens Glashus återupplivas under namnet ’The Sweeter End’. New York har den legendariska…

Läs mer

SHOPPING SÖDERMALM

SHOPPING SÖDERMALM Det finns massor att se och handla i vår omgivning på SoHo (South of Hornsgatan) om inte det är nog så kan man…

Läs mer

ERBJUDANDEN

ERBJUDANDEN Bo minst 3 nätter, 15% i rabatt!  Passa på att unna er en extra natt vid ert besök i Stockholm. Bo minst 3 nätter…

Läs mer